Hi, dus jij wil webteksten laten schrijven? 

Goed plan. Ik mag je nu al! Het besluit om webteksten te laten schrijven is namelijk heel slim. Want er is veel om rekening mee te houden.

Wat je wil:

 • dat jouw website gevonden wordt

 • dat de (be)zoeker vindt waar hij naar zocht

 • dat de bezoeker verrast en enthousiast wordt en blijft lezen

 • dat je jouw product of dienst verkoopt

Waar je mee te maken krijgt:

 • SEO + zoektermenonderzoek

 • copywriting technieken

 • branding/ ontwikkeling van tone of voice

 • de scannende lezer/ eyetracking

 • rekening houden met de visuele elementen

Webteksten laten schrijven:

verklein de afstand tussen jezelf en je klant

Om te zorgen dat jouw klant meteen voelt met wie hij te maken heeft is het raken van de juiste tone of voice de kans om te pakken. Het klinkt misschien stom, maar zie de teksten op je website niet als teksten. Gewoon wat informatie, een boodschap, verpakt in wat woorden. Zie het als je stem. En als die niet lekker ‘klinkt’ in de ogen van de lezer… dan is hij zo weg.

 

Maar... fuck it. Want je kunt nooit lekker klinken voor iedereen. Als je dat probeert, spreek je meestal helemaal niemand aan. En de klanten die niet bij jou passen kan je beter aan een ander overlaten. Want wie betaalt die bepaalt en dan maakt je werk meestal niet leuker. Blijf jezelf. Jij mag doorklinken in de persoonlijkheid van je merk of onderneming. Keep it real en onderscheid jezelf met jouw unieke, eigen stem.

 

Want die stem is je imago. En wie daarop 'aan' gaat, is vast en zeker jouw soort. En dat betekent veel: meer plezier in de interactie met klanten, leukere opdrachten of een betere match met je assortiment. Die mensen noemen we dus droomklanten. Maar stiekem haat ik dat woord een beetje.

IK WIL

Webteksten laten schrijven! 

Webteksten laten schrijven:

meer kans op sales

Want dat is het doel van je website nietwaar? Je bent goed op weg door authenthiek jezelf te zijn en ook zo te klinken in je teksten. Wat als je die stem, met je eigen swagger ook nog eens in een slimme vorm zou kunnen zetten. Met copywritingtechnieken die bewezen effectief je handel binnen no time verzilveren. Monetizen. Omzetten. Of gewoon verkopen. Lekker.

 

Klinkt leuk, maar je moet toch eerst bezoekers hebben. Hoe dan? Dat heet marketing. Met de billen bloot op social media. Flyers, promotie, bellen en leuren. Ga bloggen of besteedt dat uit. Het gaat niet vanzelf. Ik zeg do work, en sla SEO hierin zeker niet over!

 

Google laat je tegenwoordig niet meer wegkomen met een tekst vol random zoektermen. En je bent ook niet de enige die zich op een bepaalde zoekterm richt. Als je besluit om je SEO webteksten te laten schrijven wordt dat eerst onderzocht. Met een zoekwoordenonderzoek ontdek je waar de kansen liggen. Want de zoektermen worden tegen het licht van van het zoekvolume én de concurrentie gehouden. De juiste (hoeveelheid) zoekwoorden komen vervolgens op de juiste plek terecht. 

Meer weten over

webteksten laten schrijven?

Over Stukje Tekst

Jan van Vlissingenhof

58 5709 AR Helmond

06-22388279

Bank NL71 RABO 0308185625 KVK 64869326

Stukje Tekst over
Saaie stukjes tekst
 • Stukje Tekst op Facebook
 • Black Twitter Icon
 • Black Instagram Icon