Sollicitatiebrief laten schrijven

Bij het schrijven van een sollicitatiebrief zit de moeilijkheid in het maken van onderscheid ten opzichte van de concurrentie. Al snel verval je in clichématige openingen en afsluiters. Het middenstuk wordt bovendien vaak gebruikt om het cv nog eens dunnetjes te herhalen. Allemaal gemiste kansen, zeg ik. Een sollicitatie gebruik je om de aandacht nog eens extra op jezelf te vestigen. Je licht uit wat jij toe kunt voegen in deze functie, ten opzichte van kandidaten met gelijke geschiktheid. Als je je hiermee geen raad weet: je bent niet de enige. Ieder zijn vak. Voor een zeker gevoel en een verhoging van kansen kun je soms beter een professionele sollicitatiebrief laten schrijven.

Ga ervoor.

Een sollicitatiebrief laten schrijven.

Dit kun je verwachten voor €85,-

Het is echt waar: dankzij een brief van mijn hand werd een kandidaat uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij de Koning! Door mij een sollicitatiebrief laten schrijven betekent een professionele aanpak. Een grondige verdieping in jou, de vacature en de organisatie is hierbij noodzakelijk. Dat resulteert in een doordachte inhoud en een gestructureerde indeling. Dit is niet alleen een goede leidraad bij het schrijven, maar veel belangrijker: het zorgt voor een prettig leesbaar geheel. 

1. De opening: de aandacht pakken.

Hier ligt de eerste kans om waar te nemen in het maken van onderscheid. Door een pakkende eerste zin wordt de lezer geprikkeld en maak je hem direct scherp. Nieuwsgierig leest hij verder...

2. Eerste alinea: een motivatie van jouw compatibiliteit met de organisatie.

Dit is een kans om te laten zien dat je van het DNA bent dat dit bedrijf zoekt. Een belangrijk element dat selecteurs absoluut terug willen lezen in een brief. Het laat ook zien dat je je verder verdiept hebt dan het lezen van de functieomschrijving. Doordat andere sollicitanten dit vergeten onderscheid je jezelf hiermee opnieuw. 

3. Tweede alinea: een motivatie van jouw geschiktheid voor de functie.

Waak ervoor om hier alle ervaring in jouw cv te gaan herhalen. Je kunt er kort naar verwijzen. Maar vertel hier vooral wat er niet in het cv staat. De sollicitatiedocumenten moeten elkaar aanvullen. Het belangrijkste is jouw specifieke toegevoegde waarde ten opzichte van de anderen met (op papier) gelijke geschiktheid. 

4. De afsluiting: een memorabele uitsmijter.

Clichés liggen op de loer. Maar het kan anders. Een kans om te zorgen dat ze je onthouden en de nieuwsgierigheid naar jouw persoonlijkheid groeit. Met eventueel een vleugje gepaste humor kan je zorgen dat de lezer met een glimlach achterblijft. En het cv op de juiste stapel wordt gelegd...

Over Stukje Tekst

Jan van Vlissingenhof

58 5709 AR Helmond

06-22388279

Bank NL71 RABO 0308185625 KVK 64869326

Stukje Tekst over
Saaie stukjes tekst
  • Stukje Tekst op Facebook
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon