To vier or not to vier

November 19, 2018

Morgen ben ik jarig! En ik vind jarig zijn best leuk. Maar voor het eerst in jaren heb ik niet zoveel zin om het te vieren. Hoe dat toch komt? Zoals het een tekstschrijver betaamt, deel ik mijn overpeinzingen met jullie.

Het heeft echt niks te maken met "Oh wat ben ik al oud, help ik heb een rimpel" -achtig gezeur. Mijn kapster denkt nu: je had haar moeten hóren bij die ontdekking van de eerste grijze haren een paar weken terug! Ja, klopt. Ik snáp dat ook wel allemaal en dat voel ik soms net zo goed. Maar vind ik dat tegelijkertijd ook heel lastig. Als je in je nabije omgeving te maken hebt met progressieve aandoeningen waar een beperkte levensverwachting bij hoort... tja, dan moet je toch potverdorie blij zijn dat je die leeftijd weer hebt mogen bereiken?! Dat je er nog bent om het te vieren, gezond en wel? En dat je waarschijnlijk ook nog een heel leven voor je hebt! Een leven vol kansen, mooie dingen en lieve mensen om je heen.

 

Deze gedachten zorgen er tegelijkertijd ook voor dat ik me bijna verplicht voel om mijn verjaardag te vieren. Maar iedereen weet: een huis vol mensen is vooral druk bezig zijn met taart, lekkers en drankjes verzorgen. Dat is op zich niet erg, en ook best gezellig. Maar het gevolg is vaak dat je niemand écht spreekt, terwijl ze allemaal voor jou komen. Voor beide partijen niet ideaal. Geen echte quality time dus. 

 

Wie je uitnodigt is soms ook lastig. Als je al je vrienden en familie laat komen kan je beter een zaal huren. Maar als je díe uitnodigt moet je die en die ook vragen. En die wil ik wel graag zien, maar op de een of andere manier komen we nooit op elkaars verjaardagen. En dat is ook een goede vriendin. Maar die heb ik al zo lang niet gezien. Zou ze het wel leuk vinden? En veel mensen kennen elkaar bijna of helemaal niet. Wordt het dan wel zo gezellig? 

 

Dat moet toch anders kunnen. Morgen ga ik het gewoon klein vieren met de directe familie. En het komende jaar word er nog wel meer gevierd. In kleinere gezelschappen met quality time afspraakjes, etentjes en borreltjes. Op momenten dat je ook écht tijd voor elkaar hebt. Dat is mijn goede voornemen voor mijn 38e levensjaar. Gezellig borrelen met vriendinnen, met een clubje op food tour en een bbq/borrel bij ons thuis! Het hoeft toch niet perse mijn verjaardag te zijn die we vieren? We gaan gewoon het leven vieren!

 

Ik heb er zin in! 38 here I come! 

 

 

 

 

Tags: wat mensen zeggen

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

meer stukjes tekst

November 19, 2018

October 12, 2018

Please reload

Zoeken met tags
Please reload

Over Stukje Tekst

Jan van Vlissingenhof

58 5709 AR Helmond

06-22388279

Bank NL71 RABO 0308185625 KVK 64869326

Stukje Tekst over
Saaie stukjes tekst
  • Stukje Tekst op Facebook
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon