Sollicitatietip #3: zoek verder dan je neus lang is.

July 2, 2018

Hulp nodig bij solliciteren? Begin met het zoeken (en vinden) van een goede vacature. In de eerste sollicitatietip vertelde ik je al hoe belangrijk het is dat je de juiste vacature hebt. Je kunt beter een keer heel veel tijd steken in het zoeken en serieus werk maken (haha leuke woordgrap) van een gerichte sollicitatie. Want als je op heel veel vacatures, waar je niet écht enthousiast van wordt, reageert met een standaard verhaal heeft het geen zin. Dat is zonde van de tijd. Voor jou én de recruiters. Dus. Waar ga je zoeken? 

Indeed? Ja, klopt die staat bovenaan in Google. Maar als je daar uitgekeken bent, ben je nog niet klaar hoor. Nog laaang niet. Werk.nl, Nationale Vacaturebank, Monsterboard? Tuurlijk. Ook zeker checken, maar er zijn heel veel werkgevers die hun vacatures niet doorgeven aan het UVW of een site waarvoor betaald moet worden. Ik heb nog wat tips voor je op een rijtje gezet waar je misschien wel jouw droombaan zou kunnen vinden. Dit blog bevat dus -verrassing!- niet een, maar meerdere sollicitatietips!

 

Zoek op branche specifieke vacature-verzamelsites.

Ik noemde het al eerder. Er zijn verschillende sites te vinden per branche waar je kunt zoeken naar een passende vacature. Dat scheelt weer filteren. Een aantal voorbeelden.

 

Zoek met vacatureapps.

Is daar een app voor? Jazeker, er zijn er zelfs meerdere. Alle grote vacaturesites hebben natuurlijk hun eigen app waardoor je het makkelijk bij kunt houden. Maar er is meer. Je swiped bijvoorbeeld door de vacatures heen met het grootste gemak met  Otso of Swop. Er zijn zelfs apps waarbij je direct met werkgevers kunt chatten zoals Jobtalk. De bekende vacaturebanken hebben natuurlijk ook hun eigen apps. En ken je Jobtease al? Dan neem je een filmpje op om jezelf te presenteren. Hij krijgt goede reviews in de appstore! Over onderscheidend solliciteren gesproken...

 

Zoek met hashtags.

Daar had je zeker nog niet aan gedacht? Dat de leukste en hipste werkgevers tegenwoordig all-over sociale media zijn. Hup, Instagram op, en tik in: #vacature of #solliciteer of iets in die richting. Het is alleen wat lastiger filteren. Hoewel in de grotere steden ook slimmer gewerkt wordt met hashtags. Zo leverde #vacatureeindhoven bijvoorbeeld mij vandaag alweer 22 hits op.  Het zijn er dus vaak minder, maar de moeite waard om geregeld te checken, want het zijn vaak vacatures die nog niet op de grote vacaturebanken staan. Dat betekent minder concurrentie en dus verhoogde kansen. 

 

Zoek in Facebookgroepen.

Overal is tegenwoordig een Facebookgroep voor. Ook voor werkzoekenden. Er zijn groepen als 'Vacatures voor bewuste mensen', 'vacatures Rotterdam' of 'werk in zicht Brabant/ik biedt een baan' met duizenden leden. Dus: tik 'vacatures' in de zoekbalk, selecteer 'groepen' in de balk daaronder en vind een passende groep in jouw regio of vakgebied!

 

Wees creatief en onderzoekend!

Wie verder zoekt, zal meer vinden. Zo simpel is het gewoon. Als jij verder gaat dan de rest, maak jij meer kans dan de rest. Maar het blijft niet bij die vacature natuurlijk. Dan begin het pas. Alles. moet. kloppen.

 

Op dat moment kijk ik graag mee. Ik sta klaar voor een vrijblijvende cv controle, of kan een professioneel cv maken, aansluitend op de vacature. Enkel een sollicitatiebrief nodig? Ook daar heb ik goede resultaten mee behaald. Laat je horen en krijg hulp bij solliciteren.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

meer stukjes tekst

November 19, 2018

October 12, 2018

Please reload

Zoeken met tags
Please reload

Over Stukje Tekst

Jan van Vlissingenhof

58 5709 AR Helmond

06-22388279

Bank NL71 RABO 0308185625 KVK 64869326

Stukje Tekst over
Saaie stukjes tekst
  • Stukje Tekst op Facebook
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon